17 April 2007

Jimmy Wales despre Wikipedia

Desi prezentarea pe care o puteti urmari pe ForaTV aici este din ianuarie anul trecut, abia acum (recunosc) am avut rabdarea sa ascult pana la capat. Si intr-adevar merita sa-l ascultati pe Jimmy Wales cum vorbeste despre viitorul unei culturi libere, despre cea mai mare inovatie sociala.


Cu toate ca prezentarea dureaza o ora si un sfert, unele din intrebarile celor din sala au fost interesante. Spre exemplu Va fi Wikipedia disponibila si off-line, pe DVD-uri pentru statele foarte sarace? sau Cat de mare este infrastructura (in ian. 2006 aveau aprox. 200 de servere in toata lumea).

Enjoy the movie!

Ulterior: Ce supriza placuta sa aflu ca Sue Waters imi citeste posturile. Pe Sue am recomandat-o prima data studentilor din anul II Pedagogie pentru spatiul sau wiki - AquaCulturePDA (despre tehnologia mobila) pentru modalitatea in care prezinta tehnica de lucru cu wikispaces.
Pornind de la insemnarea mea despre prezentarea lui Jimmy Wales, Sue prezinta caracteristicile FORATv si maniera in care poate fi folosita inregistrarea discursurilor din cadrul forumurilor publice si postarea lor pe site. Thanks Sue!

2 comments:

  1. Thanks Gabriela for posting this article. Keep up the great posts because I find your links invaluable.

    You can check out my thoughts on this post in
    my post.

    ReplyDelete
  2. Thanks Sue for your comment. It was a pleasant surprise for me to find out that you read my blog, even it is in Romanian.

    I add some lines (which is about Jimmy Wales explaining what means Wikipedia to a Free Culture) related with your post.

    ReplyDelete