08 June 2007

Din nou despre Google

Am mai scris despre asocierea dintre cel mai popular motor de cautare al planetei si Big Brother. Desi videoclipul de mai jos nu este chiar atat de bine realizat te cam pune pe ganduri.
De la website-uri la forumuri şi bloguri, Web-ul abundă de spaţii virtuale anti-Google. Să facem cunoştinţă cu câteva dinre ele.

Probabil veteranul locaţiilor virtuale împotriva Google este GoogleWatch. Site-ul, fondat în 2002, este atât de popular încât are propriul său rival: Google Watch Watch. De remarcat că Google deţine Google-Watch-Watch.com!

Alte site-uri partizane războiului cu Google sunt (banuiesc ca mai sunt si altele):

Interesant este faptul că Google, în speranţa de a opri avalanşa de conţinut negativ la adresa sa, a achiziţionat de acum câţiva ani nume de domenii precum GoogleSucks.com şi GoogleSucks.org.

Alte site-uri cu referire la Google:

  • Googlism.com, un instrument de divertisment. Creat în 2002, în această locaţie aveţi posibilitatea să aflaţi „ce părere are Google” despre o anumită temă sau persoană.
  • GoogleFight.com, un site care compară popularitatea a doi termeni, spre exemplu verifică „notorietatea virtuală” a două persoane (George Bush şi Bin Laden sau Ion Iliescu şi Traian Băsescu, spre exemplu). Este o locaţtie amuzantă, un fel de joc de descreţit frunţile după o zi de muncă. Rezultatele sunt întoarse sub formă de animaţii Flash.

2 comments:

  1. tari site-uri, nu stiam ca e o asa lupta anti google in realitatea virtuala.

    ReplyDelete
  2. Din pacate, mottoul "Don't be evil" al lui Google nu se prea aplica ...

    ReplyDelete