03 April 2008

Ce inseamna "I" din iGoogle?

Pentru mine i e in primul rand "in acelasi loc". Si dupa aceea pagina Google individuala.


Teoretic, iGoogle este o pagină de pornire oferită de Google pentru personalizarea celor mai uzuale activităţi on-line (nu e nevoie decât de un cont Google - preferabil Gmail). Această „home page”, care beneficiază de resursele gigantului Google, oferă utilizatorilor de Internet accesul la informaţiile care îi interesează cel mai mult pe o singură pagină.

Practic conţine legături către toate paginile web de care internautul este interesat şi/sau instrumentele on-line pe care acesta le foloseşte frecvent în timpul navigării sale pe Internet.

Ce-mi place e ca substituie , intr-o anumita masura, RSS-ul (pentru cei care nu doresc sa-l "hraneasca" in ograda proprie), are modele de decorare a paginii simpatice (mai ales cele care se pliaza temporal), are o colectie destul de bunicica de gadgeturi (in plus oricine se poate transforma in dezvoltator pentru a-si crea propriul gadget) dar, mai ales, are posibilitatea de sharing tab-uri (ceea ce apropie cumva Google de site-urile de social networking).


Google Modules este o buna optiune pentru a incepe sa va personalizati pagina.


Are si dezavantajele lui, desigur precum un design extrem de simplutz - dar cred ca in aceasta si consta farmecul sau; personalizari sarace ale tab-urilor etc. dar merita incercat si utilizat. Iar pentru cei care pot si stiu sa manuiasca bitii si baitii este mai bine de utilizat o alternativa precum Netvibes, PageFlakes sau SuprGlu.


Care ar fi avantajele sale educationale? In primul rand pentru studentii care au mai putine competente digitale e un bun loc de start in a se descurca cu instrumente Web 2.0. In al doilea rand e vorba de colaborare (mai ales daca se include si pachetul Google Docs). Apoi e vorba de Share - care imi place atat de mult.

1 comment:

  1. Anonymous9:56 PM

    Cred ca ca mai buna utilizare a Igoogle sau pageflakes este crearea unui Panou de Comanda, un fel de C Panel, un centru de comanda pe care il folosesti ca navighezi structurat. Pot fi structurate pe tab-uri, de ex unelete, comunicare, todo, educatie.. http://www.pageflakes.com/sorinelb/

    ReplyDelete