06 May 2008

3 lucruri noi iti pot garanta buna dispozitie

Ieri am avut o zi buna (pana cand furtuna ne-a lasat la universitate fara conexiune Internet) fiindca am aflat despre:

1. Apture, un utilitar care permite afisarea de informatii suplimentare / complementare unui anumit subiect din site-ul propriu. Deocamdata sunt doar la inceput pentru a putea povesti mai multe despre el. Insa am experimentat un piculet pe un post despre ziua cartii. Apare un mic simbol in fata selectiei pentru care se doresc mai multe informatii. Se trece mouse-ul pe el si ... voila! Noi legaturi de interes. Caseta Apture se suprapune cu SnapShot-ul pe care il am instalat pe blog, la care nu renunt deocamdata pana nu ma familiarizez bine cu Apture.

2. Twine, un utilitar gandit de Nova Spivak ca unealta semantic web pentru colectii de informatii online (ceva delicious, diigo si Google / Zoho Notebook din cate vad eu la prima vedere care face recomandari ulterioare pe baza intereselor utilizatorilor). Deocamdata m-am inregistrat (e in beta si e nevoie de invitatie) dar PROMITE!

3. Cum a invatat Google Reader sa dea si la altii: acum poti adauga nu numai din Google Reader ci de oriunde informatii in pagina partajata. In plus se pot aduce propriile comentarii si alege un design pentru pagina! (vezi fluxurile partajate de subsemnata). Foarte foarte bun acest lucru de la Google!

si cand credeam ca nu se mai poate intampla (deocamdata) nimic pe frontul 2.0.

P.S. Si del.icio.us are haine noi! O extensie noua de la FireFox , cu design un pic mai futurist si notificari prin bara de stare ca ai linkuri primite.

3 comments:

  1. Anonymous2:20 PM

    Pot totul se referă la frustrarea de a pierde accesul la Internet. Mai ales atunci când la locul de muncă şi ne bazăm atât de mult pe calculator în munca noastră. Nu am citit despre constată astfel încât pagina să fi adăugat el pentru a-mi bara de instrumente şi va da un du-te. Sunt stocheze mai multe şi mai multe informaţii în Google Reader mult de marcare aşa că poate fi o foarte bună opţiune pentru mine.

    Acum l-am folosit Translator Google - cum a fost mi românesc? Intelege? Sau nu atat de bine?

    ReplyDelete
  2. Sue,

    Your Romanian is fantastic (need some adjustments ...:)! I think someday all people from the Earth will carry little devices (like in Star Trek) and will be able to talk with every human being on the planet in their language.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:37 AM

    Wouldn't that be nice if we all had an universal translator that we carried. Sorry not feeling well so haven't translated into Romanian.

    ReplyDelete