26 May 2008

Microblogging cu Cirip

"RISKS AND EFFECTS OF INTERNET USE AMONG CHILDREN AND ADOLESCENTS. THE PERSPECTIVE OF EVOLUTION TOWARDS THE KNOWLEDGE SOCIETY"

Acesta este titlul atelierului de lucru la care am fost vineri si sambata la Cluj. Amanunte despre sesiuni se gasec pe ning.

Am prezentat (impreuna cu Carmen Holotescu ) o lucrare despre potentialul educativ al microbloggingului, un extenso al celei de la elSe de la Bucuresti, cu accent pe platforma romaneasca de microblogging Cirip. Despre microblogging a scris si George Hari Popscu pe HotNews.

in imagine "laptopul meu ciripitor" - m-am indeletnicit cu live microblogging

Cam asta este prezentarea:



P.S. Cu Cirip puteti include acum si fotografii (de pe flickr) si clipuri media

4 comments:

  1. Anonymous10:29 AM

    Cirip pare a fi o idee buna pentru utilizatorii din Romania, dar din pacate nu este nimic mai mult decat o clona Twitter, singurul avantaj cirip fiind ca este mai stabil (tocmai pentru ca load-ul acestuia nu este atat de mare).

    Sincer nu prea mai am incredere in clonele romanesti ale serviciilor de succes din afara. Singura exceptie a fost Trilulilu, dar care a scapat de eticheta de clona in ultima vreme.

    ReplyDelete
  2. Uite, eu una nu accesez Trilulilu, probabil fiindca nu ma atrage. In ceea ce priveste Cirip imi doresc sa depaseasca statutul de "clona" Twitter, desi este mai mult decat o simpla unealta de microblogging ca Twitter: imagini, clipuri video, grupuri, taguri etc. nu le vezi la Twiter (in asta si consta simplitatea sa, e adevarat dar parca vrei ceva mai mult, nu?).

    Fac o paranteza cu precizarea ca nu sunt platita sa promovez serviciul, pur si simplu l-am testat cu studentii mei si cred eu ca, poate fi un adjuvant extrem de valoros procesului educational.

    In alta ordine de idei, parca prea ne temem sa ne folosim de creativitatea romaneasca. Un scurt tur de acomodare printre posturile blogurilor romanesti pe o chestiune sau alta, dezvaluie o imagine dezolanta a sustinerii de continut online autohton. Prea ne grabim cu etichetele, chiar daca taggingul e noul val al Internetului :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:23 AM

    In ceea ce priveste simplitatea Twitter sunt perfect de acord.

    Pe de alta parte exista diferite "gadget"-uri bazate pe Twitter, de la TwitPic (care permitea trimiterea de linkuri cu imagini on the fly") si pana la Twixxer pentru partea video si beyond.

    In ceea ce priveste proiectele autohtone e adevarat ca majoritatea sunt (sau au fost) clone. Dar te asigur ca sunt in lucru proiecte originale, 100% romanesti, cu un potential enorm, axate nu numai pe nise (pana recent am fost invatati ca trebuie sa ne indreptam spre nise - the long tail - complet eronat).

    Oricum am incerca sa analizam proiectele de genul Trilulilu, Cirip, Limpa, HaiPa si asa mai departe, precum si proiectele similare din afara Romaniei, toate vor deveni (daca nu sunt deja) SNS-uri in toata puterea cuvantului. Dar asta este o cu totul alta discutie.

    ReplyDelete
  4. Cu partea de gadget sunt de acord pana la un punct: prea multe! Obosesc sa fac slalom printre ele.

    Cu dezvoltarea de proiecte romanesti tot ce pot sa-ti spun e ca lucrurile se misca bine in orice domeniu mai putin educatia (de altfel si edublogosfera este slab reprezentata fata de business-bloggingul sau politico-bloggingul sau oricare alta Xsfera).

    In rest, sa ne tinem pumnii sa crestem in originalitatea romaneasca - cea constructiva si performanta :)!

    ReplyDelete