15 June 2008

Micro-blogging? No, micro-learning!

Cam asta e parerea mea despre utilizarea platformelor de microblogging pe care le folosesc, dar mai ales pe baza impresiilor culese in cadrul cursului de microblogging in derulare pe Cirip.

In acest curs am aflat de un utilitar de tagging extraordinar pentru educatie, in special in procesul de evaluare a cursurilor online: Wordle. Practic, Wordle genereaza "nori de cuvinte" pe baza unui text furnizat de utilizatorul aflat online (sau contul de del.icio.us daca detine unul).

Cuvintele cu frecventa ridicata se observa usor prin afisarea lor cu o marime mult mai mare. Norului i se pot aplica diverse culori, un anumit design sau se poate chiar alege un font de scriere adecvat textului. Imaginea obtinuta se poate tipari, salva in galeria aplicatiei sau se poate include prin cod HTML pe blog sau site personal.

In imagine este norul creat pe baza contului meu de del.icio.us.


Un nor creat in Wordle si postat in Flickr (cu adnotari) al cursului in derulare pe Cirip se gaseste aici.

1 comment:

  1. Dear Gabriela!
    Thanks for your slide shows – they are simply great.
    I am a digital entrepreneur working globally. One of my companies has just started an interesting project in Romania and I was look for a local digital consultant.
    You appear to me like absolutely the right person – if you have an interest and are interested to hear more (or are not interested and can recommend somebody else) – please replay to:
    omridolev@gmail.com

    And that's again for those great slide shows and sorry for not repalying to this post - I do not read Romaninan.

    Regards,
    Omri Dolev

    ReplyDelete