09 January 2018

Pagini web ... telegrafice

Daca vrei sa creezi un site web ai diverse alternative, de la solutii profesionale la cele bazate pe web. Cu studentii incep insa prin a-i obisnui sa se foloseasca de Google Sites (un exemplu creat cu versiunea anterioara, cam din 2014). Dar le recomand si alte aplicatii de creare (auto)biografii online precum:

- About.me (citeste si How Students Can Discover Their Personal Brands si urmareste cateva exemple create de studenti) sau
- Strikingly (exemple).
Alternative complexe pentru GoogleSites sunt Wix (exploreaza site-ul) sau Weebly.
Insa ce te faci daca vrei rapid o pagina web?
Recent am dat peste doua alternative extrem de simple si care nu necesita inregistrare:

Telegraph permite crearea rapida a unei pagini web, cu text,imagini si videoclipuri. Continutul poate fi editat doar cat timp tabul in care ruleaza este deschis.


L-am folosit cu succes cu studentii pentru urmatorul exercitiu: "Scrie o lista (cu cel putin 3 elemente, o imagine si un videoclip care sa ilustreze) primul tau semestru de studentie (fie ca este vorba de un ghid de supravietuire sau o lista to-do)."

Si iata ce a iesit :) intr-o ora de seminar!

PublishThis email permite crearea unei pagini web direct din cutia postala. Ca si exercitiu poate reusesc sa fac cu studentii ceva de genul "Ilustreaza (cu imagini si/sau videoclip) cel putin 3 lectii de viata pe care crezi ca le-ai invatat dupa un semestru de facultate (ex. Nu toti o sa te placa, Accepta responsabilitatea faptelor tale, Zambeste sincer etc.)."



Si, bineinteles, ca am subliniat faptul ca imaginile trebuie sa fie cu respectarea drepturilor de autor. Site-ul meu preferat pentru descarcarea de imagini gratuite ramane Pixabay.

No comments:

Post a Comment