28 May 2008

Cat de greu poate sa fie

Ca studentii sa exploreze / sa foloseasca aplicatiile Google pentru dezvoltare personala... ? Si eu mai vreau sa fac si social media cu ei!
Cam toti studentii mei trebuie sa-si faca un minisite personal in Google Page Creator. Insa la 75% dintre ei am observat un interes trecator, sustinut doar de o motivatie de cunoastere si ea pasagera.

[photo credit: missha]

Probabil ca acesta este un esec personal de a nu fii reusit sa-i capacitez sa-si insuseasca unul dintre cele mai simple servicii.

Surpriza mea a fost cu atat mai mare cu cat am gasit doi dintre profesorii pe care-i apreciez ca au site-uri pe Google Pages: sociologul Dumitru Sandu si computeristul Marin Vlada, ale caror pagini va invit sa le vizitati.

4 comments:

  1. Anonymous1:35 AM

    Asta este problema tehnologiei in general..nu cred ca ai gresit tu cu ceva: pentru ca oamenii sa o poata invata ea trebuie sa raspunda unei nevoi individuale. Tehnologie de dragul tehnologiei nu e relevanta...indiferent cat de bine e predata.

    Invatarea tehnologiei la varste mai mari e ca invatarea unei noi limbi...daca iti trebuie acea limba (si intelegi la ce iti trebuie, eventual o sa o folosesti) inveti altfel decat daca ti se spune ca e cool sa cunosti o limba straina.

    Un exemplu legat de cat de greu e cu invatarea tehnologiei ar fi bibliotecarii pe care chiar daca meseria ii obliga sa invete noile tehnologii ei se opun cu indarjire pentru ca nu inteleg exact la ce le trebuie...

    ReplyDelete
  2. Multumesc de comentariu.
    In acest weekend am participat la o sesiune de training interna in care s-a accentuat destul de mult ideea ca studentul din anul I sa dobandeasca (in urma unui curs /seminar de ITC) competente si abilitati pentru: tehnoredactarea unui document in Word, cautarea simpla pe Internet si prezentarea cu PowerPoint.
    Si atunci stau si ma intreb:
    1. profesorii de ITC din invatamantul preuniversitar ce fac?
    2. progresul tehnologiei il raportez la inceputul anilor 90?
    3. cat de mult ajung sa ma deprofesionalizez?
    si ar mai fi ...
    3.

    ReplyDelete
  3. Anonymous6:23 PM

    Inteleg foarte bine ce spui. O solutie care se practica aici este obligativitatea ca studentii sa-si redacteze si prezinte toate lucrarile pe calculator. Fiind obligati sa fac acest lucru ei vor invata sigur bazele tehnologiei. Problema ar fi ca de fapt nici profesorii nu stiu aceste baze si atunci e mult mai usor sa delege responsabilitatea profesorilor de ITC. Universitatea, prin departamenul de IT ar trebui sa aiba de cateva ori pe semestru cursuri optionale de 2 ore despre cum se redacteaza un document in Word, cum se lucreaza cu PowerPointul s.a.m.d.( Evident ca studentii mai mari ar trebui sa tina aceste cursuri nu profesorii) Exista totusi stundenti care stiu aceste lucruri nu mai trebuie plictisiti cu ele...

    Din ce ai povestit aici pe blog despre ce faci mie mi se pare ca faci lucruri foarte bune...Redactarea se poate invata lucrand la eseuri despre web 2.0... :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:18 PM

    Da Googlepages e cel mai bun host free si pt studenti ar fi un must do. Pacat. Din pacate si Google gafeaza aici ca de atata timp nu rezolva problema stergerii unui site. Daca ai gresit o litera aia e nu poti sa-l stergi. Altul. Si nu ai decat 5.

    ReplyDelete