25 June 2008

Carcotasul nr. 1 al webului e prezent in catalogul Twitter!


John Dvorak, "cinicul tehnologic", cunoscut in special ca activist al aspectelor negative induse de noile tehnologii, are cont pe Twitter! M-am amuzat citind stirea, mai ales ca intr-un articol recent - "The Fragility of Social Networking" Dvorak sustine ca retelele sociale / site-urile de social networking (sSN) sunt pe nedrept mediatizate atat de intens.

Considerate spatii publice, Dvorak argumenteaza ca sSN nu sunt altceva decat site-uri substitut ale vanitatii personale, cu profiluri neinspirate si neinteresante, DAR reprezentand un camp fascinant de studiu pentru sociologi, antropologi, psihologi etc. in ceea ce priveste utilizarea Webului si psihoza generata.

De altfel, Dvorak a subliniat in nenumarate randuri ca editorialist al PC Magazine ca , printre motivele pentru care sSN sunt atat de populare se numara in primul rand dorinta utilizatorilor de Internet de auto-exprimare, de popularitate, de evadare din anonimat, de eliminare a frustrarii sociale etc. Poti sa ai o cu totul alta personalitate online decat cea reala:

Ce provocare, nu-i asa?

1 comment:

  1. Anonymous3:16 PM

    Dualitatea retelelor sociale este uneni recunoscuta, chiar si de catre cei mai infocati aparatori ai acestora. Noi, ca si actori ai spatiului social online trebuie insa sa activam continuu in acest univers si sa senalam/analiza aceste aspecte. Nu avem voie sa le ignoram!

    ReplyDelete