30 June 2008

Sugestii sociale


La un eveniment recent la care am participat s-a vorbit destul de mult despre ce se poate face in cazul in care desfasurarea (a se citi participarea studentilor) la cursuri / seminarii nu este asa cum te astepti (mai bine zis studentii nu pot tine pasul cu programa). Una dintre solutiile amintite (posibile, probabile) ar fi sa incerci sa te adaptezi din mers. Sa mai schimbi pe ici pe colo o tematica, sa mai insisti pe cunostintele care nu s-au fixat, sa iti reevaluezi asteptarile si cerintele s.a.
Ei o solutie destul de bunicica care poate fi folosita in cazul in care exista un blog sau un site / platforma ce insoteste cursul ar fi Skribit.

Aceasta aplicatie 2.0 permite trimiterea de sugestii despre un anumit subiect, in mod anonim sau personal (daca iti creezi cont). Desi ideea de la care s-a plecat este despre a sonda ce ar vrea cititorii blogului tau sa citeasca ii gasesc o utilitate imediata in procesul educational. Studentii se simt bine cand li se cere o parere (farmecul este ca sugestiile se scriu in 100 de caractere!). La fel de bine se poate folosi si in cadrul unui exercitiu colaborativ.

M-am jucat un pic (rezultatul este in sidebar, in dreapta).

2 comments:

  1. Anonymous10:10 AM

    Gabi,
    merita de retinut si folosit ideea! Nu avem nimic de pierdut dac-o folosim!
    Mersi, Laura

    ReplyDelete
  2. Interesant. o sa incerc si aceasta varianta in anul urmator universitar. Multumesc pentru informatii ! Teo

    ReplyDelete