15 March 2009

140 de stele care asteapta sa fie analizate :)

Una dintre intrebarile care ne-a tot sacait in ultima vreme a fost cum sa analizam noul fenomen social media de 140 stele: microbloggingul.

Astfel, impreuna cu Carmen, am incercat sa trasam posibile jaloane de analiza a comunitatilor de invatare si practica care se coaguleaza pe platforme de microblogging. Rezultatul este un material "draft research" (mai avem multe de inclus) in care am punctat cativa indicatori de analiza ai interactiunilor sociale din microsferele de pe Twitter si Cirip (cu extensii viitoare si pe alte platforme), pe care ii consideram utili din perspectiva:
  • discursului si a dinamicii relationarii;
  • dimensiunii si relevantei PLE/PLN care se dezvolta pe astfel de platforme;
  • precum si a portofoliilor digitale care se construiesc.

Analiza dorim sa o prezentam la conferinta else din aprilie dar si la alte evenimente viitoare dupa ce aducem adaugiri. Pana atunci, orice feedback (comentarii, sugestii sau critici) este binevenit.
Materialul, cu toate ca poate fi consultat pe scribd sau issu (poate si pe docstoc sau calameo), va fi inclus in volumul conferintei else2009.


A! Si sa nu uit: in cazul in care lucrarea noastra prezinta interes va rog indicati-ne corect la bibliografie. Avem triste experiente cu colegi de breasla (?!!) care au reusit incredibila performanta de a-si publica cate o carte (sau mai multe) din materialele noastre, dar , mai ales, din cele publicate in Revista de Informatica Sociala (dar asta este o alta poveste, despre care as vrea sa scriu cand imi trece supararea - din nou!)

No comments:

Post a Comment