Nu cred sa mai existe cineva care sa nu stie ce inseamna "Cei trei muschetari" (chiar daca nu a citit cartea, cel putin a vazut o ecranizare):
Cei trei muschetari (Les Trois Mousquetaires) este un roman de Alexandre Dumas tatăl, care relatează aventurile tânărului d'Artagnan după ce soseşte la Paris în urmărirea visului său de a deveni un muschetar al regelui. D'Artagnan nu este însă unul din muschetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos şi Aramis. Romanul este adesea citat cu ortografia greşită "Cei trei muşchetari".
Povestea lui d'Artagnan se continuă în alte două romane ale lui Dumas, După douăzeci de ani şi Vicontele de Bragelonne.
sursa: Wikipedia
Daca
- Alexandre Dumas tatal este Jack Dorsey
- cei trei muschetari - Athos=Cei 3C (Comunicare/Colaborare, Conectivitate, Conversatie), Porthos=Social_Media (Web 2.0) si Aramis=Educatia
- iar d'Artagnan ar fi Twitter
atunci interviul lui Jack Dorsey despre aventurile tanarului Twitter in lumea social media poate fi vazut ca un roman.
For further information and videos, please visit UOC UNESCO Chair in e-Learning blog
Imi doresc sa nu astept insa 20 de ani ca sa aflu raspunsul la intrebarea: daca Twitter (generalizand - microbloggingul) poate fi un instrument potrivit pentru educatie?
Mai multe puteti citi pe larg in postul "Interviu deschis cu Jack Dorsey despre Twitter in educatie", scris pe blogul eLearningBlog.
Sunt onorata de faptul ca articolul scris impreuna cu Carmen, "Can we use Twitter for educational activities?" s-a constituit in resursa de baza in documentarea pentru interviul acordat de co-fondatorul Twitter lui Carlos Albaladejo Velasco, UNESCO chair in e-learning.
No comments:
Post a Comment