05 August 2011

Un pic despre evaluarea cu ajutorul noilor tehnologii

Va invit sa petreceti jumatate de ora urmarind dialogul lui Graham Attwell cu Jenny Hughes de la Pontydysgu  despre evaluarea 2.0, pe scurt evaluarea cu ajutorul noilor tehnologii Web sau in context Web 2.0.
Sunt absolut convinsa ca veti retine multe aspecte interesante, precum  subsemnata care a ramas placut surprinsa de cele prezentate, mai ales ca una dintre cele mai spinoase probleme a predarii-invatarii in mediul online o reprezinta evaluarea:

- Definitia "Evaluation 2.0". Deci ce este: " a set of ideas for using different social software tools at all stages of the evaluation process in order to make it more open, more transparent and more accesible to a wider range of stakeholders".
- Diverse alte caracteristici:

  • There are not many e-communities of practice on evaluation
  • How has this changed the directions of the evaluation process?
  • In the Web 2.0 era the evaluators are not proffesionals - are participants, "the every-day persons"
  • We shifted away from experts to mass-recommendations
  • We're evaluate in a multiple realities: take the same data and interpret in our owns different way
  • Evaluation was for long time dominated by text ; now we're talking about multi-media data set (for eg. a podcast as an executive summary - ce-mi place ideea substituirii unui text cu  o inregistrare pe care sa o asculti dimineata, in drum spre locul de munca, intr-un autobuz ticsit de oameni)
  • We need new tools to 'open up' evaluation.
  • Clasamentul (foarte interesant in special prin pozitia pe care o ocupa anumite instrumente) incepe cu website-urile, si in special blogurile  prin platforma cea mai utilizata WordPress - it's fast ; you can give acces write. Pe locul II gasim Microblogging (prin Twitter) - for framing evaluation questions!!. Si apoi gasim Google Maps - absolut surprinzatoare modalitatea in care Jenny Hughes l-a folosit. Continua cu Wikis, Google Docs, Podcasting, SlideCast, TagCloud si Social networks / networking.

Cea de-a doua coloana insa m-a pus pe ganduri si imi pare rau ca cei doi nu au avut timp sa detalieze fiindca nu am gasit inca in literatura intrebuintari in evaluare a urmatoarelor instrumente web 2.0: Cartoons / Comics, Streamed radio, RSS Aggregator, SlideSharing, URL Shortening, Vidoe Sharing si PhotoSharing. Deci de cautat studii de caz si  #deretinut.

Prezentarea nu se putea incheia decat cu un citat absolut incantator al lui Mark Halper (Forbes, 1997):
"Dinosaurs were highly succesful and lasted a long time. they never went away. they became smaller, faster, and more agile, and now we call them birds".


P.S. Engleza mea nu e una dintre cele mai bune
P.S.S. L-am regasit in slide-uri pe Sabin Buraga :)
Ma gandeam ca aceasta prezentare poate sta si la baza unui exercitiu ce se poate face cu studentii: fie o "recenzie" a  unei prezentari, fie "refolosirea" de slide-uri pentru consolidarea notiunilor de CC, fie pur si simplu ca exercitiu de colaborare in grup si prezentarea rezultatelor echipei de catre toti membri (pentru a evita munca in "folosul comunitatii" doar a unui singur student).
P.S3 Tot de cei doi un material despre formarea continua a profesorilor
Pedagogical Appraches for Using Technology Literature Review January 11 FINAL 1

No comments:

Post a Comment