12 May 2013

Formulare Google cu imagini

In mod normal, aplicatia de creare chestionare de la Google nu permite inserarea de imagini. Insa cu un minim de efort  si aportul inteligent al unui educator pasionat - James Eichmiller, se poate face acest lucru.
(Pe blogul sau Making Technology Work at School se gasesc o serie de "trucuri" digitale ce ne fac viata mai usoara atunci cand vine vorba in a folosi aplicatii la 101% capacitate)

Se urmeaza cativa pasi simpli care trebuie respectati cu strictete. Si anume:

1. Fiind in My Drive (Discul meu) pe nivel radacina, se creaza un folder care se numeste 'GFWI' (usor de retinut - Google Forms With Images), folder ce primeste apoi atributul de "Public".
2. Se creaza un subfolder, denumit 'img' (fara apostrof sau ghilimele, doar img) in care se vor stoca toate imaginile ce se doresc a fi intrebuintate in formular.
3. Se creaza chestionarul in mod obisnuit (sau modificati unul deja creat) numai ca se vor avea in vedere urmatoarele:
- imaginile se introduc in paranteze duble drepte cu tot cu extensie (ex. [[prima-imagine.jpg]], [[adoua_imagine.gif]] etc.)
- imaginile se introduc oriunde doriti daca respectati cerinta anterioara (de ex. in zona de descriere ce urmeaza titlul formularului, in zona "Help Text" a fiecarei intrebari etc.)
- debifati optiunea de Afisare link pentru a trimite alt raspuns
- copiati linkul formularului (este cel pe care il obtineti cu click pe "Afisati formularul live" si  obtineti ceva asemanator cu exemplul din imagine)

- acest link il introduceti in caseta scriptului scris de James Eichmiller (prima oara va trebui sa autorizati rularea scriptului - daca nu stiti ce face un script cititi o scurta explicatie aici).


- va apare o caseta cu noul link catre formularul cu imagini - acesta este cel pe care il veti distribui ulterior

Si gata! Ca sfat: verificati intotdeauna dimensiunea imaginilor - nu cum am facut eu :)

Mai multe indicatii aici.

No comments:

Post a Comment