09 April 2008

Dobandind vei darui ...

via email intern ...

Moldovan Emil, preparator universitar doctor la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, a fost diagnosticat cu sindrom mielodisplazic, anemie refractara cu exces de blaşti, şi necesita transplant de măduvă cât mai rapid. Datorita faptului că România nu este introdusa în sistemul internaţional de potenţiali donori şi nu există, încă, o banca cu date genetice, trebuie căutat donor în străinătate. În cazul în care se găseşte donator în străinătate va trebui ca transplantul să se facă acolo iar tot tratamentul şi procedura costă aproximativ 200.000 euro.

Astfel, joi 17 aprilie 2008 la ora 18, la iniţiativa Laurei Moldovan, soţia lui Emil, se va organiza în holul Filarmonicii Banatului din Timişoara o LICITAŢIE DE ARTĂ ce are ca scop strângerea de fonduri în vederea realizării transplantului. Această licitaţie este organizată de Asociaţia Culturală Maxima coordonată de scriitorul Robert Şerban, în colaborare cu domnul director al filarmonicii Ioan Gârboni, Facultatea de Arte şi Design din Timişoara cât şi cu sprijinul filialelor UAP din toată ţara.

O colecţie impresionantă de lucrări de artă s-au strâns de la peste 100 de artişti plastici din toată ţara şi din colecţii particulare şi vor face obiectul unei impresionante expoziţii cu vânzare intitulate Dobândind vei dărui. Evenimentul va fi prezentat de către scriitorul Robert Şerban.

Detalii le gasiti pe site-ul www.moldovanemil.ro sau la nr.de telefon 0721603287 (Laura Moldovan)

No comments:

Post a Comment