09 April 2008

Studentul pe care mi l-as dori ...

De-a lungul anilor (mai ales in ultimii 3-4) aproape jumatate dintre studentii pe care i-am avut s-au inscris la cursuri de zi dar le-au considerat "fara frecventa", ajungand in sesiune unii sa se targuiasca pentru a intra in examen, altii sa ceara "favoruri" sau sa nu se "sfiasca" sa apeleze la "interventii" (de regula mai mult pe verticala) iar unii chiar la intimidari (mi-a aduc aminte de un email anonim trimis unei colege in care era scris ceva de genul "stiu unde stai tu si copilul tau").

O parte dintre ei lucreaza, ceea ce este laudabil insa cam 70-75% dintre acestia nu mentin contactul cu scoala in general, ajungand destul de rar la cursuri, sau pe la jumatatea semestrului au o aparite care ramane un episod singular. Iar cei care sunt "castigatori" ai acestei atitudini sunt profesorii din invatamantul preuniversitar inscrisi la diverse cursuri postuniversitare de perfectionare. Trist dar adevarat!

via Britt Watwood am putut sa urmaresc un clip cu discursul studentului anului 2008 al Colegiului St. Petersburg - Pamela Himmel. Aceasta, desi incercata greu de viata (una dintre fetele sale s-a stins ca urmare a unei interventii pe cord) a demonstrat cum poti avea calitatea de student fara a cere concesii.

Urmariti clipul. Felicitarii Pamela!

No comments:

Post a Comment