12 July 2008

Am racit (have a flu) - :)

Via Andrei Bocan "am racit" participand la un joc despre puterea de influenta a blogurilor . Am mai scris despre starea de dispozitie a blogosferei pe blog si o comunicare pentru colocviul international ACUM al Universitatii Transilvania Brasov, anul trecut, in care spuneam ca, din perspectiva cercetarilor sociale, asa cum vad eu lucrurile, trebuie luati in considerare cel putin cinci indicatori de analiza a blogosferei:
  1. legăturile (topologia, structura socială a blogrollului, vizualizarea grafică a reţelelor de relaţii stabilite între bloguri)
  2. traseul pe care îl parcurge o anumită informaţie, mai exact dinamica propagării informaţiilor prin bloguri (meme, leapşa etc.)
  3. comentariile (volumul, legăturile către însemnările la care fac referinţă, feedbackul obţinut de bloggeri, gradul de motivare)
  4. gruparea posturilor în categorii (taggingul=etichetarea, clasificarea socială a însemnărilor)
  5. nivelul de dispoziţie (starea de spirit a blogosferei într-un anumit interval de timp etc.)
Anul acesta incerc sa extind materialul si pentru micro-blogosfera, mai ales ca ultimul an a cunoscut o explozie a aplicatiilor de microblogging, cu exponent mondial Twitter (la noi Cirip).

Jocul: Happy Flu.








Cine e interesat sa participe poate gasi detalii in romana aici si in franceza aici (de la cel care a preluat practic Andrei "virusul").

No comments:

Post a Comment