15 May 2015

Poveste cu final neasteptat

La cursul de "Povestiri digitale" susținut la anul III Psihologie, studenții au avut de realizat ca o primă sarcină pentru evaluarea finală, inclusă în portfoliul lor digital, rescrierea finalului unei povești.

Povestea pe care am creat-o special pentru ei :


"Drumul de la aeroport pana in micul oras provincial din sudul Italiei a durat 14 minute. Trenul era aproape gol la aceea ora.
Am ajuns impreuna cu sotul meu la mica pensiune din centrul oraselului, foarte linistit dealtfel, dimineata la 7.
Un receptioner dubios, cu ochii carpiti de somn, vadit nemultumit de deranj, tot repeta "ileven ocloc". Am lasat bagajele, cu greu, si am plecat la o plimbare de "pierdere de vreme". 
Ne-am intors la ora 12. "Pliz, faiv minit tu clin da rum." Degeaba i-am atras atentia ca la 7 dimineata ne-a expediat pana la 11 si acum e 12, el repeta convulsiv cele de mai sus. La 12:35 ne-a dat in sfarsit aprobarea cu un "Iu chen go nau tu iour rum".
Am intrat in camera si ne-a lovit un miros greu. Am presupus ca cineva a uitat cu mult timp in urma ceva mancare in vreun sertar, sotul gandindu-se la locatia geografica si "buna dispozitie" a receptionerului, a marait ceva printre dinti despre un cadavru ascuns prin dulap. Am coborat la receptie unde nu mai era nimeni.... si ne-am trezit cautand febrili prin dulapuri si sertare."

Astfel, pornind de la textul de mai sus, in grupuri de 5, au avut de creat în format digital o poveste cu titlu si final la latitudinea lor. Au avut  libertatea de a introduce inca 2 personaje. 

Ca cerinte:
  • povestea sa fie documentata, fie de unul dintre ei, fie de un alt coleg (filmat, fotografiat, inregistrat audio etc.) deoarece materialul final va fi folosit la transpunerea povestii in format digital
  • povestea va fi prezentata in fata colegilor, va dura intre 5-10 minute, la o data anuntata ulterior; se poate folosi orice recuzita sau costumatie - la libera voastra imaginatie, fara sa genereze costuri
  • genul povestii poate fi la alegere: comedie, drama, actiune, thriller, dragoste, animatie, SF etc.
  •  cea mai buna poveste va fi premiata de un juriu format tot din ei
Si uite ce a iesit.













ÎI FELICIT din tot sufletul!

No comments:

Post a Comment